8. Hrací dny a začátky utkání

8.1 Hracími dny jsou soboty a neděle podle rozlosování, ev. termíny dle rozhodnutí STK při přeložení či změnách.
8.2 Začátky soutěžních utkání mužů v DM i v KS : 9,00 hod. a 13,30 hod. Změněné úřední začátky uvede STK přímo do rozlosování. Jde především o případy, kdy je nutno v hrací místnosti pořadatele sehrát více utkání, je velká vzdálenost dvojic apod.
8.3 Pokud se v hrací místnosti hraje několik utkání po sobě a předchozí utkání neskončí do stanoveného začátku následujícího utkání, provede rozhodčí následujícího utkání posun začátku utkání tak, aby mezi utkáními byla přestávka nejméně dvacet minut a zkrátí (event. i zruší) o posunutý čas čekací dobu následujícího utkání. Provede o tom záznam do zápisu o utkání a se svým rozhodnutím seznámí vedoucí obou družstev, kteří tento záznam potvrdí svými podpisy. Za zahájení utkání se potom považuje čas nástupu družstev uvedený rozhodčím do zápisu.
8.4 V případě, že délka dopoledního utkání dvojic přesáhne dobu trvání 3,5 hodiny (např. utkání v délce od 9 do12.40 apod.), potom bude čas ukončení utkání zaznamenán do zápisu hlavním rozhodčím. Podpisem zápisu tuto skutečnost potvrzují rovněž vedoucí zúčastněných družstev. Začátek odpoledního utkání obou těchto družstev se pak posouvá o 60 minut od potvrzeného konce dopoledního utkání. Dvouhodinová čekací doba v tomto případě odpadá. Pořadatel odpoledního utkání je každopádně povinen zpřístupnit hernu hostujícímu družstvu vždy minimálně 30 minut před oficiálním začátkem odpoledního utkání dle rozlosování (např. je-li stanoven začátek na 13.30, herna musí být otevřena ve 13.00 – i přesto, že utkání díky posunu začne např. ve 13.40).

Vzhledem k možnosti bezkonfliktního průběhu utkání STK doporučuje informovat org. pracovníka nebo vedoucího družstva soupeře kterýmkoli členem zainteresovaného týmu o přesném ukončení dopoledního utkání, bude-li po čase 3,5 hodiny.