2. Systém soutěží

2.1 Ve všech skupinách je systém dlouhodobý, každý s každým.
2.2 Družstva mužů mají systém dvoukolový (se čtyřutkáním dvojic) a dvoustupňový.
2.2.1 Základní část – dlouhodobě, dvoukolově, každý s každým.
2.2.2 NADSTAVBOVÁ ČÁST SOUTĚŽÍ DRUŽSTEV MUŽŮ 2012/20013 :

ROZPIS PLAY OFF a PLAY OUT a varianty sestupů v soutěžích mužů KSSTPK

1.Nadstavbová část soutěží družstev mužů 2012/20013 :

pro družstva na 1. – 4. místě
Družstva, která skončí v základní části na 1.- 4. místě, získávají právo startu v
play-off o vítěze soutěže (systémem semifinále + finále).
Semifinále (1.kolo) – podle umístění v základní části budou hrát 1.- 4. a 2.- 3.
Finále (2.kolo) – vítězná družstva z 1.kola budou hrát finále o vítěze a postup.

pro družstva na 8. – 11.místě
Družstva, která skončí v základní části na 8.- 11. místě, budou zařazena do
play-out, které bude hráno dvoukolovým systémem. Těmto družstvům bude pro
pokračování určeno nové pořadí podle jejich vzájemných utkání v základní části.
1.kolo – utkání č.1 – soupeři: družstva 8 – 9. podle nového pořadí
vítěz obsadí 8.místo, poražený hraje 2.kolo
utkání č.2 – soupeři: družstva 10 – 11. podle nového pořadí
vítěz hraje 2.kolo, poražený obsadí 11.místo.
2.kolo – soupeři : poražený z utkání č.1 – vítěz utkání č.2.
vítěz obsadí 9., poražený 10. místo.

Společná ustanovení pro družstva hrající nadstavbovou část

Hrají se dvě utkání (bodování 3-1-0), při nerozhodném stavu bodů z utkání (např. 4:4), se hraje třetí rozhodující utkání.
Ustanovení k družstvům, která nebudou mít možnost nebo zájem pokračovat v nadstavbové části :
Družstva nebudou postihována za neúčast, oznámí-li to tak, že zpráva bude doručena STK min. 5 dní předem.
Tuto neúčast je možno oznámit pro 1. i pro 2.kolo, avšak pouze pro celé kolo (ne jednotlivá utkání); soupeři se při neúčasti nemění.
Pořadí utkání v nadstavbové.části : Lépe umístěné družstvo podle nového pořadí má právo rozhodnout o pořadí pořadatelství 1. a 2. utkání.
Základní schéma .
1. utkání na stolech lépe umístěného družstva,
2. utkání na stolech hůře umístěného družstva.
Lépe umístěné družstvo může využít svého práva na výběr pořadí utkání. Bude-li chtít opačné pořadí, oznámí toto nejpozději druhý den po dohrání základní části STK (e-mailem, doručení bude potvrzeno). V případě 3. utkání bude pořadatelem lépe umístěné družstvo.
Pozn.: Pro družstva na 5.- 7. a 12. místě končí soutěž dohráním základní části.

2.Určení pořadí
1. místo – vítěz finále play-off,
2. místo – poražený finalista play-off,
3. místo – poražený semifinalista play-off – lépe umístěný po základní části,
4. místo – poražený semifinalista play-off – hůře umístěný po základní části,
5.- 7. místo – podle pořadí v základní části,
8.- 11. místo – viz bod 1.
12. místo – podle pořadí v základní části.

Určení pořadí družstev, která neodehrají play-off (nebo jeho část) :
a/ odstoupí-li družstvo před finálovou sérií play-off; bude celkově na 2.místě;
b/ odstoupí-li družstvo před semifinálovou sérií play-off, bude celkově na 4.místě;
c/ odstoupí-li více družstev, bude určeno jejich pořadí podle umístění po základní
části – za družstvy která play-off hrají (od 4.místa, ke 3.místu, příp. 2.místu).

Určení pořadí družstev, která neodehrají play-out (nebo jeho část) :
a/ odstoupí-li družstvo před rozehráním play-out, bude celkově 11.
b/ odstoupí-li družstvo po 1.kole play-out, bude hodnocen na pořadí, jako při porážce v sérii 2.kola.

Varianty postupů a sestupů KSSTPK pro sezonu 2012/2013

1.Pokud z III.ligy nesestoupí žádné mužstvo. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje pouze mužstvo na 12.místě. Pokud bude sestupující patřit do KS A, potom z KS A i z KS B postupuje do Divize přímo vítěz. V KS A sestupuje mužstvo na 12.místě a 11.místě z play out. Z KS B sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

2. Pokud z III.ligy nesestoupí žádné mužstvo. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje pouze mužstvo na 12.místě. Pokud bude sestupující patřit do KS B, potom z KS A i z KS B postupuje do Divize přímo vítěz. V KS B sestupuje mužstvo na 12.místě a 11.místě z play out. Z KS A sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

3.Pokud z III.ligy sestoupí 1 mužstvo. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a 11.místě z play out do KS. Pokud budou oba sestupující z Divize patřit do KS A, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupují do regionu mužstva na 10.,11. místě z play out a mužstvo 12. místě. V KS B sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

4. Pokud z III.ligy sestoupí 1 mužstvo. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a 11.místě z play out do KS. Pokud budou oba sestupující z Divize patřit do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS B poté sestupují do regionu mužstva na 10.,11. místě z play out a mužstvo na 12. místě. V KS A sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

5. Pokud z III.ligy sestoupí 1 mužstvo. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a 11.místě z play out do KS. Pokud budou jeden sestupující z Divize patřit do KS B a jeden do KS A, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A i v KS B sestupuje přímo mužstvo na 12.místě a mužstvo na 11.místě z play out.

6. Pokud z III.ligy sestoupí 2 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10.místě z play out. Pokud budou všichni tři sestupující z Divize patřit do KS A, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize.V KS A poté sestupují do regionu mužstva na 9.,10.,11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS B sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

7. Pokud z III.ligy sestoupí 2 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10.místě z play out. Pokud budou všichni tři sestupující z Divize patřit do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize.V KS B poté sestupují do regionu mužstva na 9.,10.,11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS A sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

8. Pokud z III.ligy sestoupí 2 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10.místě z play out. Pokud bude jeden sestupující z Divize patřit do KS B, a dva do KS A, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize.V KS B poté sestupuje do regionu mužstva na 11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS A sestupují do regionu mužstva na 10.,11. místě z play out a mužstvo na 12. místě.

9. Pokud z III.ligy sestoupí 2 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10.místě z play out. Pokud bude jeden sestupující z Divize patřit do KS A, a dva do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupuje do regionu mužstva na 11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS B sestupují do regionu mužstva na 10.,11. místě z play out a mužstvo na 12. místě.

10. Pokud z III.ligy sestoupí 3 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10. a 9.místě z play out. Pokud bude všichni čtyři sestupující z Divize patřit do KS A, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupují do regionu mužstva na 8.,9.,10.,11. a 12. místě ze základní části a play out se nehraje. V KS B sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

11. Pokud z III.ligy sestoupí 3 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10 a 9..místě z play out. Pokud budou tři sestupující z Divize patřit do KS A, a jeden do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupují do regionu mužstva na 9.,10. a 11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS B sestupuje do regionu mužstvo na 11. místě z play out a mužstvo na 12. místě.

12. Pokud z III.ligy sestoupí 3 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10.a 9.místě z play out. Pokud budou dva sestupující z Divize patřit do KS A, a dva do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupují do regionu mužstva na 10., 11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS B sestupují do regionu mužstva na 10.,11. místě z play out a mužstvo na 12. místě.

13. Pokud z III.ligy sestoupí 3 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10. a 9.místě z play out. Pokud bude jeden sestupující z Divize patřit do KS A, a tři do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS A poté sestupuje do regionu mužstvo na 11. místě z play out a mužstvo na 12.místě. V KS B sestupují do regionu mužstva na 9., 10.,11. místě z play out a mužstvo na 12. místě.

14. Pokud z III.ligy sestoupí 3 mužstva. Z Divize postupuje první přímo do III.ligy. Z Divize sestupuje mužstvo na 12.místě a na 11.,10. a 9. místě z play out. Pokud bude všichni čtyři sestupující z Divize patřit do KS B, potom z KS A postupuje vítěz KS A přímo do Divize a vítěz KS B také přímo do Divize. V KS B poté sestupují do regionu mužstva na 8.,9.,10., 11. a 12.místě ze základní části. V KS A sestupuje pouze mužstvo na 12.místě.

Pokud nebude nutné sehrát play out v některé ze skupin krajských soutěží mužů, potom budou zainteresovaná družstva okamžitě s tímto seznámena!!!.

2.3 Družstva jednoho oddílu (klubu), zařazená ve stejné skupině, sehrají všechna vzájemná utkání do
termínu, který stanoví STK v první polovině soutěží, ev. podle rozlosování v prvním kole soutěže.
2.4 V soutěži mužů se v základní části hrají utkání družstev do dosažení 10. bodu (event. remízy 9 – 9).
2.5 Bodové hodnocení utkání dle SŘ je stanoveno takto:
výhra 3 body, nerozhodný výsledek 2 body, porážka 1 bod, kontumace 0 bodů